Aquest article ha estat publicat primer al número #2 de la Revista Utopia

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA la darrera dècada s’han multiplicat els estudis científics que revelen l’enorme impacte positiu que té ser agraït en el nostre benestar i qualitat de vida.  Ser agraït consisteix tant en donar gràcies pel que tenim com agrair als altres tot allò que fan per nosaltres.

Amit Ami, al seu bloc HappierHuman.com, es dedica, en un extens article, a repassar més de 40 investigacions científiques sobre la gratitud i comptabilitza més de 30 beneficis demostrats, entre els quals hi ha el següents:

Fa que agradem més a la gent, incrementa la nostra salut física, millora el nostre clima laboral, ens enforteix emocionalment, ens fa més optimistes, ens torna menys materialistes, incrementa la nostra autoestima, ens fa menys egocèntrics, ens ajuda a dormir millor, incrementa la nostra energia física i mental, ens torna més actius, ens fa sentir més bé psicològicament, ens fa menys envejosos, ajuda a relaxar-nos, ens facilita l’assoliment d’objectius, ens fa més productius i ens permet prendre millors decisions.

I de quines maneres podem cultivar l’agraïment?

 • Portant un diari de Gratitud: durant un màxim de 5 minuts apuntem coses de les quals estem agraïts. No cal que siguin sempre fets importants, també poden ser coses petites com trobar aparcament a prop de casa o que ens hagi quedat bo un plat.
 • Donant Gràcies: abans del àpats, abans d’un espectacle, un viatge, qualsevol petit luxe…
 • Pensant en el pitjor: Imaginem per un moment que coses de les que ara en gaudim no las tinguéssim: viure sense calefacció, o sense llar o havent perdut un fill…
 • Honrant algú: Dediquem un temps a agrair algú pel ha significat a la nostra vida i fem-ho detalladament. Podem utilitzar aquesta pràctica per aprofundir de tant en tant en l’apreciació de la parella o de qualsevol altre persona important a la nostra vida.
 • Apreciar les sensacions: el sabor dels aliments, els colors de la natura, el tacte d’una roba, la remor del mar, les olors de la terra després de la pluja…

Us atreviu a començar avui mateix? Trieu una d’aquestes opcions i practiqueu-la a diari durant un temps i ja em direu! Jo començo ara mateix: “Gràcies per llegir-me!”

Anuncis
Comentaris
 1. Lola Massachs Perez ha dit:

  Només he fet un cop d’ull i he quedat encantada.
  Procuraré anar-ho fen de mica en mica.
  Hi ha punts de vista molt diferents dels de les meves bases. Però soc tafanera i m’agrada conèixer coses noves.
  Gràcies per apropar-m’els.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s