Aquest article ha estat publicat primer al número #0 de la Revista Utopia

llibre1Les vacances s’havien acabat i tocava tornar a llevar-me aviat, així que la proposta que fa Hal Elrod d’aixecar-se una hora abans, desenvolupada al seu llibre “Mañanas Milagrosas”, no em podia semblar menys atractiva, tot i que l’autor la defensés dient que és una característica que comparteixen moltes de les persones que admirem.

Elrod declara que el fet que comencem el dia llevant-nos voluntàriament a una hora concreta, enlloc de fer-ho perquè no ens queda més remei, pot significar un gran canvi, no solament durant la resta del dia, sinó a la nostra vida. Perquè, enlloc de començar només reaccionant, a remolc de les circumstàncies, estem iniciant la jornada de manera totalment proactiva, portant el timó. I aquesta senzilla acció transformarà la manera en que ens sentim, pensem i actuem la resta el dia.

I què ens suggereix Elrod que fem durant aquesta hora guanyada? Doncs 6 coses : Meditar, fer Afirmacions Positives, fer Visualitzacions, fer Exercici, Llegir llibres que ens ajudin a millorar i, finalment, Escriure, per exemple un diari. L’autor explica amb detall com fer totes aquestes tasques i enumera els efectes que tindran en el nostre benestar. A més, ens dóna un munt de bons consells per seguir motivats fent aquestes tasques.

D’acord, l’amic Hal m’havia convençut. Ara bé, se’m feia una muntanya llevar-me una hora abans del que em tocava. En el meu cas havia de ser a les 5:45h. Sortosament, Elrod ens diu que podem començar llevant-nos només 6 minuts abans del previst i dedicar exactament un minut a cadascuna de les 6 activitats. Inclús declara que no cal que ho fem realment al matí sinó a qualsevol moment del dia. Això ja em semblava molt menys intimidatori i molt més factible. Dit i fet, aquell mateix vespre ja vaig posar el despertador 6 minuts abans i, avui, quan escric aquestes línies ja porto quasi una setmana i la veritat és que començo el dia d’una manera molt més positiva i enèrgica. I vosaltres, us animeu?

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s