Doncs sembla ser que t’agradarà més el que veus i el que estàs a punt de fer. Una manera ràpida i senzilla de motivar-te davant situacions en les que ens cal una empenta extra per afrontar-les.

Tot aixó ve de resultes d’un experiment dirigit per Jens Förster, de la Universitat Internacional de Bremen, el 2004. Es van reclutar un munt de voluntaris amb l’excusa que havien de puntuar una sèrie de productes per un suposat estudi de marquèting. Els subjectes es van dividir en dos grups. En un dels grups, els productes es passaven en una pantalla d’ordinador de manera que apareixien d’esquerra a dreta, mentre que a l’altra grup, els mateixos productes apareixien movent-se de dalt a baix. Doncs bé, el grup que havia d’anar movent el cap verticalment (com si assentís) per veure els articles, va puntuar-los més alt que no pas el grup que, per anar-los seguint, havia de moure el cap horitzontalment (com si negués).

De nosaltres depèn aprofitar aquesta troballa científica i fer qe sí amb el cap davant de tasques que ens desagraden però que cal ferm com ara estudiar, planxar, desar els armaris, buscar feina, etc. Aconseguirem l’impuls necessari per començar. Un cop en marxa, el nostre cervell, al qual no li agrada gaire deixar tasques inacabades, ja conspirarà per tal de continuar fins al final.

Anuncis
Comentaris
 1. Montse ha dit:

  Ho he provat amb el tema de la planxa i no m’ha funcionat, aaarrrgg!

  • Certament, aquesta tècnica no fa miracles! Ara bé dóna-li una altra oportunitat i combina-la amb la postura dels braços creuats. I fes-ho almenys 1 minut. Ja em diràs què tal.
   Si torna a fallar et queda l’opció de convencer algú que ho faci per tu! Aviat escriure alguns trucs per a ser més persuasiu!

   • bodo62 ha dit:

    A veces las cosas más sencillas, se nos escapan de lo simples que son y luego resulta que son de lo más prácticas y más aun cuando te las explican. Son cosas cotidianas que no le prestamos atención ya que muchas veces lo hacemos mecamente o por inercia y no reparamos en su importancia. Para ello tenemos al Enric que nos pone al corriente. Gracias Enric
    P.D. Aunque tenga que decir no asentiré con la cabeza para estar siempre motivado.
    http://www.topmente.com/?p=640

   • Gràcies pels teus comentaris Santi!

 2. ÒscarAzAl ha dit:

  Em sembla que a partir d’avui faré que sí moltes vegades, començant per quan soni el despertador i m’hagi de motivar a aixecar-me.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s