La darrera institució en investigar els avantatges de la migdiada és l’Agència Espacial Nord-americana (NASA), que considera que el temps adequat per a una migdiada perfecta és de 26 minuts.

La Junta de Seguretat en el Transport dels Estats Units (NTBS) ha comprovat una millora de l’efectivitat dels controladors aeris. Sembla ser que un son de 26 minuts permetria incrementar un 34% el rendiment d’aquests treballadors i el seu estat d’alerta es reforçaria en un 54%.

Una altra investigació, realitzada el 2007 i publicada a “Archives of Internal Medicine 167”, manté que la migdiada és una de les millors receptes per a evitar els problemes cardíacs. Es va demostrar que les persones que dormien la migdiada ocasionalment veien reduït el risc de patir aquestes malalties en un 12% en comparació amb els que ho feien habitualment, els quals disminueixen el risc en un 37%.

En quant als seus efectes sobre la memòria, hi ha un estudi recent fet al Laboratori del Son del Centre Mèdic de Sheba i el de la Universitat de Montreal en el que a dos grups de participants s’els feia repetir una seqüència feta con el dit polze i un altre dit de la mà. Després a una part se’ls feia dormir una migdiada i a una altra part els mantenien desperts. El grup que va dormir mostrà una clara millora en el desenvolupament de les tasques que el que no ho va fer. Curiosament, després d’una nit sencera dormint els dos grups van donar els mateixos resultats.

I com aquestes, hi han milers d’investigacions sobre les propietats beneficioses de la migdiada i totes solen coincidir en que no ha de durar massa. Menys de 30 minuts és l’ideal.  Alguns famosos defensors de la migdiada foren Albert Einstein i Winston Churchill.

Per cert que no cal usar el supersofà MetroNaps EnergyPods el qual està programat per a despertar-te 20 minuts després d’haver-te estirat, per mitjà de vibracions, sons i música relaxant. De fet, el seu cost de 8.000 dòlars a mi em treuria el son.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s