Molts de nosaltres esperem amb fruïció les vacances com l’únic temps en el qual no hem de seguir horaris rígids i podem desconnectar de la feina i els problemes quotidians. Uns ho aconseguirem i altres no. Però la majoria coincidirà a pensar que, un cop tornem a casa, a la rutina, s’acabarà la “bona vida” i només ens quedarà esperar les properes vacances.

És molt convenient que reflexionem sobre què és el que ha fet especial el temps que hem estat de vacances. Segurament ens adonarem que no ha estat solament pel fet de no treballar, pels horaris relaxats o per estar en un lloc exòtic, sinó que també haurem d’incloure altres factors: estar amb la família i els amics, compartint converses i rialles; l’entusiasme per descobrir coses noves; l’alegria de participar en jocs de tot tipus, una activitat que hem bandejat de la nostra vida, abans inclús d’arribar a l’edat adulta; la lectura, un dels plaers que solem sacrificar en primer lloc quan no tenim gaire temps…

O potser han estat vivències més subtils, com adonar-nos que no ens cal gaire per ser feliços,  a considerar-nos afortunats per tot el que tenim, o l’important que és veure el món des d’altres perspectives i punts de vista, o que a vegades la millor manera de sentir-nos amos del temps és no fer tantes coses ni viure tant pendents del rellotge.

És evident que no ens podem emportar a casa els paisatges que hem admirat o algunes de les persones que hem conegut, tot i que pot estar molt bé veure de tant en tant les fotos dels llocs on hem estat o escoltar les seves músiques, o gaudir de les seves gastronomies i refrescar les coses que hem viscut. Potser tampoc ens podem permetre que algú ens faci totes les feines de la casa, com si estiguéssim en un hotel a pensió completa, i potser no podem deixar de treballar o decidir el nostre horari laboral. Però si que podem endur-nos a casa tota la resta d’experiències de les que parlàvem abans. Només cal recordar la felicitat que varem experimentar estant amb la gent que estimem i esforçar-nos a trobar espais per fer-ho sovint, jugar i fer activitats perquè si i no pas per aconseguir resultats, llegir i aprendre, simplificar la nostra vida i deixar de perseguir els darrers nous objectes de consum, adoptar els millors estils de vida que hem après en els nostres viatges, a fer menys coses però a fer-les millor…

En definitiva, les vacances poden ser una excel·lent oportunitat no només de trencament de la rutina sinó també de construcció de nous hàbits que millorin la nostra vida la resta de l’any.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s