En articles anteriors hem comentat que hauríem de tenir més cura del temps que passem fent coses que no són ni urgents ni importants i, per altra banda, que calia diferenciar entre urgent i important. Però, què passa quan ens trobem davant de quelcom que és alhora important i urgent?

Evidentment ho hem d’afrontar. És normal que, de tant en tant, ens trobem davant imprevistos que afecten de manera important la nostra vida. Alguns d’ells a més no es poden preveure. De tota manera, un cop passada l’emergència, caldria analitzar si potser es podrien haver evitat o previst.

A vegades coses importants es converteixen en urgents perquè no les hem atès en el seu moment, tant en l’àmbit professional (inversions, formació, etc) com en l’esfera personal (salut, fills, parella…). Sovint esperem massa a tractar temes fonamentals i després patim innecessàriament una gran pressió per solucionar, en molt poc temps, problemes que han crescut desmesuradament. A més, el mateix estrès no ens ajuda gens a tenir el cap clar per trobar sortides satisfactòries. A vegades serà inclús massa tard per arreglar-ho.

Per una millor qualitat de vida hauríem de posar a les nostres agendes, en primer lloc, totes aquelles coses que ens importen però que no són urgents: estar amb els fills, la parella, els amics, descansar, fer exercici físic, estar en contacte amb la natura, llegir, crear, fer nous aprenentatges… És a dir, precisament totes aquelles activitats que, pel fet de no ser percebudes com urgents, són les primeres en caure de la nostra llista de prioritats tan bon punt alguna altra cosa més cridanera atrau la nostra atenció.

Anuncis
Comentaris
  1. Isabel ha dit:

    Muy bien explicado

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s