Investigadors de la Facultat de Medicina de la Universitat de Maryland als Estats Units, que el 2005 ja havien detectat una correlació positiva entre el riure i la salut cardio-vascular, s’han proposat anar més enllà i determinar si altres emocions positives com les derivades d’escoltar música poden tenir el mateix efecte sobre el sistema circulatori.

A tal efecte, a una desena d’estudiants se’ls va mesurar el diàmetre dels vasos sanguinis de la part alta del braç. A continuació, se’ls va fer escoltar quatre tipus diferents de música per tal de comparar l’efecte que tenia cadascuna sobre el sistema vascular: música escollida pel participant, música de relaxació, temes de risoterapia i música estressant. Després d’escoltar cada tipus de música se’ls tornava a mesurar el diàmetre dels vasos sanguinis.

Els resultats foren els següents: la musica angoixant va fer encongir els vasos sanguinis una mitjana del 6%, la música relaxant va produir una dilatació de l’11%, els temes que feien riure van aconseguir una dilatació del 19%. I, finalment, la música preferida pel participant va eixamplar els vasos un 26%!

Els beneficis per la salut a l’hora de trobar una mica de temps per escoltar la nostra música preferida (que no és necessàriament la que ens ofereixen els mitjans de comunicació) a casa, en els nostres desplaçaments, mentre fem esport o a la feina, mentre treballem, són immediats, i a més, és una activitat que ens alegra la vida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s