L’any passat es van vendre més de 46 milions de capses d’ansiolítics a Espanya, una dada que corrobora que en els darrers anys s’han desbordat els trastorns d’ansietat. De fet, el 80% dels casos que arriben a les consultes dels psicòlegs són d’angoixa o depressió. Aquests medicaments són la major font d’ingressos de la indústria farmacèutica.

La pregunta que em ve insistentment al cap és: Quantes d’aquestes capses es poden estalviar amb una bona formació emocional, aprenent a gestionar les emocions de manera natural, a llarg termini i sense efectes secundaris?

L’altra pregunta és: perquè no s’ensenya intel·ligència emocional a les escoles? Estic convençut que si tinguessim aquesta assignatura tots els anys de formació obligatòria, juntament amb una altra matèria vital per viure, com és la de finances, tots nosaltres tindriem menys problemes psicològics.

Anuncis
Comentaris
  1. Gemma Riera ha dit:

    Hi estic d’acord, crec que part del problema es que ara tot massa ràpid.

    • És cert! Però també està clar que som nosaltres els que hem de fer alguna cosa per alentir el nostre temps quotidià i obligar-nos a trobar espais per al relax, el plaer, l’aprenentatge, etc.
      Gràcies pels teus comentaris!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s