Un conte budista explica el següent:

Un jove vidu, que estimava amb bogeria el seu fill de cinc anys, era fora de viatge de negocis quan uns bandits van cremar totalment la petita vila on vivien i es van endur el seu fill. Quan l’home va tornar, aterroritzat, va buscar a grans gambades entre les runes. Al cap d’uns minuts va trobar el cos cremat d’un infant i, convençut que era el seu fill, va plorar desconsoladament. Va organitzar una cerimònia de cremació i va dipositar les cendres en una preciosa bossa que portava sempre al damunt.

Al cap de poc temps, el seu veritable fill va poder escapar dels malfactors, va trobar el camí a casa i va arribar a la nova caseta del seu pare ben entrada la nit. Va trucar a la porta. El pare, encara molt afligit, va preguntar qui era.

– Sóc jo pare, obre la porta! –va dir el nen.

Però l’home, en el seu estat de pena i confusió, i convençut que el seu fill era mort, va pensar que es tractava d’un noi del poble que se n’en burlava, va cridar que se n’anés i va continuar plorant, immers en el seu dolor.

El nen, després de molt intentar-ho, va marxar. Pare i fill no es van tornar a veure mai més.

La moral d’aquesta història és la següent: “En algun moment de la vida, creiem que alguna cosa és veritat. Si ens hi aferrem molt, encara que la veritat aparegui en persona i truqui a la nostra porta, no la obrirem”.
Sovint tenim idees o creences sobre nosaltres mateixos que no són necessariament certes però que ens limiten d’alguna manera. Què tal estaria tenir idees diferents sobre nosaltres que, encara que tampoc fossin estrictament veritat, ens permetessin moltes més possibilitats a la nostra vida?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s