Estaria bé considerar les properes idees, algunes contràries al parer popular, abans de prendre decisions per tal que aquestes acabin sent més efectives.

Primer Tu. Quan hagis de prendre decisions posa’t en primer lloc. És important que milloris com a resultat de la presa de decisions. No només en quant a resultats sinó, especialment, com a persona. La decisió hauria de permetre’t mantenir qui ets, sense comprometre la teva integritat.

La teva família. Si la família, la comunitat, són importants per tu, les decisions que prenguis els haurien de beneficiar tant a curt com a llarg termini.

Pren les teves pròpies decisions. Si permets que els altres prenguin les decisions per tu, et governaran i tindràs la vida que ells creuen que has de tenir.

Accepta’n la responsabilitat. Quan les coses no surtin bé no vagis de víctima. Considera que pots fer de diferent per aconseguir un altre resultat i actua Immediatament.

Ves pas a pas. Molta gent vol saber com sortiran les coses abans de prendre la seves decisions. Això és impossible i contraproduent. És millor anar pas a pas. Per prendre la decisió només cal saber quin és el següent pas que et portarà més a prop del resultat desitjat. Un cop fet el pas, prendràs la propera decisió.

Avalua i rectifica. Molta gent s’estanca amb la decisió presa inclús quan és clar que no està obtenint els resultats desitjats. Cal avaluar com va anant el procés i, si cal, fer els ajustaments i els canvis necessaris. Dóna’t permís per canviar de parer.

Canvia de mala gana la decisió presa. Això pot semblar una contradicció amb el consell anterior. Aquest darrera tàctica es basa en el fet observat que les persones amb èxit personal i professional generalment són capaços de prendre decisions ràpidament i són lents a l’hora de canviar-les, mentre que la gent que no té tant èxit sol fer-ho a l’inrevés, són molt lents a prendre decisions i molt ràpids a canviar de parer.

Amb això no volem dir que la gent no s’ha de canviar mai d’opinió. El que es tracta és que al primer o segon obstacle no prenguem ràpidament una decisió molt comuna: abandonar. Només cal canviar la decisió presa quan l’avaluació del procés en el que estem involucrats canvia radicalment i resulta apropiat una nova decisió.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s