A tots ens costa una mica definir què és la intuïció. O som molt vagues i diem que és tracta d’instint o d’un sisè sentit o intentem descriure allò que creiem que no és: no és un procés conscient, no es un procediment pas a pas que pugui ser justificat amb la lògica. O expliquem com funciona i diem que és una manera d’estar obert a la informació o una manera de processar gran quantitat d’informació molt ràpidament o és un sentiment que les coses són correctes. Per altra banda, uns asseguren que és una habilitat natural, altres que és apresa.

Una resposta pràctica a la pregunta “què és la intuïció’ podria ser que és l’habilitat natural (que pot ser millorada per l’aprenentatge) de processar informació no solament de l’entorn sinó també del nostre interior (coneixements i experiències viscudes).  Per altra banda, hem de tenir en compte, malgrat que pugui semblar estrany, que no tota la informació la processem mentalment sinó que també el nostre cos també pot intervenir-hi. De fet, la saviesa popular ja ens dóna mostres d’aquest fenomen amb expressions com “pensar amb el cor” o “sentir-ho en les entranyes”. No és fins fa molt poc que els científics han descobert circuits neuronals en el cor i en l’estómac que apunten en la direcció de la importància d’aquests òrgans a l’hora de prendre decisions, a l’hora de saber, de sentir, d’intuir allò que està bé i allò que no ho està.

En definitiva, utilitzar el poder de la intuïció significa desenvolupar una consciència d’allò que passa al nostre cos així com a la nostra ment per tal de prendre les millors decisions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s