Vivim potser en una de les èpoques en que més valorem el temps. Ens queixem constantment que ens falta i ens esforcem a aprofitar-lo al màxim. Tanmateix però, no som gaire productius, i són habituals expressions com ara “només falten deu minuts per sortir i no tinc temps de fer res”.  Curiosament trobem molts exemples d’altres èpoques en que el temps no era una preocupació tan gran i, en canvi, els “deu minuts” s’aprofitaven al màxim. Observem aquest exemples del segle 19:

El poeta i escriptor nord-americà Henry Longfellow, va traduir el “Inferno” de Dante a intervals de 10 minuts, mentre escalfava el cafè, i va perseverar en aquesta tasca durant anys fins acabar.

El metge anglès Mason Good va traduir al poeta romà Lucreci mentre anava en mula a visitar els seus malalts.

Harriet Beecher Stowe, l’escriptora de “La cabana de l’oncle Tom”, llegia diàriament una pàgina de “La història d’Anglaterra” de Froude, mentre parava taula.

Michael Faraday, que va rebre escassa formació acadèmica, als 14 anys treballava com enquadernador i aprofitava els descansos per estudiar i fer els seus experiments científics. Més tard, va ser famós per la seva contribució en els camps de l’electroquímica i l’electromagnetisme.

Jacob Watt, famós per les grans millores que va fer a la màquina de vapor, va aprendre química i matemàtiques mentre treballava en un taller que fabricava instruments de precisió.

George Stephenson, l’inventor de la locomotora, estudiava en una escola nocturna i, mentre exercia tota classe d’oficis, va seguir educant-se ajudant a repassar les lliçons del seu fill. Finalment, establert com a mecànic a  la mina de Killingworth, va aprendre aritmètica i va fer els seus experiments en les estones lliures.

Potser caldria que ens adonéssim que la gestió del temps és la nostra assignatura pendent i que no només és important a l’entorn professional sinó a tots els àmbits de la nostra vida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s