Partir de frases com “No m’agrada ser així”, “hauria de deixar aquesta feina” o “com podria aturar això?” a l’hora de prendre decisions, determinarà quines opcions estaran disponibles i, en conseqüència, els resultats finals. Per què?

Perquè qualsevol solució que generem a partir d’aquestes preguntes estarà basada en la situació problemàtica i, per tant, el resultat, en cas de ser positiu, serà  com a molt allunyar-nos del problema.  Això planteja dos inconvenients: la única manera de saber si la solució ha tingut èxit és si el problema continua o no i, a més, la nostra atenció estarà contínuament enfocada al problema i sovint entrarem en un cercle viciós que fa molt difícil sortir-nos-en. Dit d’una altra forma, sabrem del que fugim però no cap on anem.

Per altra banda, si pensem en el que volem que passi, fent-nos preguntes diferents a les d’abans, com ara “cóm m’he d’organitzar per ser més…?” o “què ha de passar per tal que pugui fer aquesta altra feina?”, i després prenem decisions sobre el que hem de fer per tal que això comenci a passar, els avantatges són clars: la major part del temps la nostra atenció estarà centrada en allò que realment volem que ens passi i ens estarem movent contínuament en la direcció de la nostra pròpia elecció, enlloc de simplement fugir d’una situació no volguda.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s