Sovint, quan ens veiem davant la possibilitat d’haver de fer algun canvi, ja sigui en el nostre comportament, en les nostres relacions, en l’orientació laboral, la dieta, l’exercici físic o, simplement, quan ens cal fer nous aprenentatges, solem donar als altres i a nosaltres mateixos les següents excuses: “és molt difícil canviar”, “sóc massa gran per canviar”, “jo sempre he estat així” o “tota la vida he fet les coses d’aquesta manera”.

És curiós que ens creguem tan resistents al canvi, que ens considerem tan immutables, quan totes les evidències físiques externes ens mostren el contrari: que el nostre cos no para de canviar.

Si, a més, escoltem el que diuen els metges i els biòlegs, el canvi interior és absolut: La pell, en la seva capa més superficial, es recicla cada dues setmanes; el fetge es renova completament en un temps que va dels 300 als 500 dies; fins i tot els ossos dels adults es renoven constantment, de manera que el nostre esquelet es reemplaça totalment cada deu anys. Jonas Frisen, biòleg cel·lular de l’Institut Karolinska d’Estocolm, ha demostrat que l’edat mitjana de totes les cèl·lules de l’organisme humà sol estar entre els set i els deu anys.

Dit d’una altra manera, ja quasi bé no ens queda res del que érem fa 10 anys. Som realment una altra persona. Una persona renovada. Aquest fet ens facilita reescriure les frasses amb les que començavem l’article i constatar que: “realment, no sempre he estat així ni he fet les coses d’aquesta manera”; “el canvi és inevitable, a qualsevol edat” i “canviar és fàcil, tots ho fem constantment”.

Anuncis
Comentaris
  1. Gemma Riera ha dit:

    D’acord, però no és el mateix canviar quelcom que un no decideix i que succeeix de manera involuntaria i natural, que decidir o veure’s obligat a canviar qualsevol altre aspecte, no?

    • En principi, el motiu pel qual volem canviar, o pel qual ens veiem obligats a canviar, no és important per usar aquesta tècnica d’intentar ser aquella persona que creiem que aconseguiria tenir èxit en allò que volem aconseguir. Evidentment podem estar més motivats a canviar per obligació que només per l’únic desig de millorar.
      Gràcies per llegir-me!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s